Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Haagse Hogeschool stelt lectoraat Mantelzorg in

Mark van Dorresteijn
De Haagse Hogeschool heeft Deirdre Beneken aangesteld als lector Mantelzorg. Het lectoraat is bedoeld om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar en de verdere ontwikkeling van mantelzorg. De Haagse Hogeschool is de eerste hogeschool in Nederland met een lectoraat Mantelzorg.
Haagse Hogeschool stelt lectoraat Mantelzorg in

De relatie tussen de mantelzorger, zorgvrager en beroepskracht is volgens de Beneken essentieel. De lector legt uit dat de onderlinge relatie het belangrijkste motief van de mantelzorger is om zorg te leveren. “Wanneer ook de zorgloketmedewerker, huisarts, jeugdarts, verpleegkundige, MEE-consulent of ouderenwerker zich bewust is van die reden, staat de zorgsituatie centraal. En kunnen zorgvrager, mantelzorger en beroepskracht elkaar ontmoeten. Dat kan alleen met de inzet van onderwijs, gemeenten en organisaties”, aldus Beneken.

Ervaring

Beneken werkt aan de Universiteit van Tilburg als coördinator van de Academische Werkplaats Ouderenbeleid en Familiezorg. In de afgelopen tien jaar heeft zij zich verdiept in het thema mantelzorg. Zij begon in 2001 met een verkennende studie naar ondersteuning, erkenning en welzijn van mantelzorgers en promoveerde in 2007 op haar onderzoek ‘Familycare and care responsibility: the art of meeting each other’. Tevens is zij als gastdocent verbonden aan het UMC Radboud, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Rotterdam.

Lectoraat

De lector Mantelzorg is per 1 juni aangesteld voor de periode tot en met 2014. Het lectoraat wordt gefinancierd door de gemeente Den Haag. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

(Foto: Haagse wethouder Klein (Jeugd, Welzijn en Sport) vanuit de gemeente Den Haag en lector Deirdre Beneken.)

Lees ook:

Mantelzorgers organiseren de hulp met Zorgsite

App voor mantelzorgers gratis te downloaden

Wethouder wil kleuters inzetten als mantelzorger

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.