Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

HagaZiekenhuis en HMC voeren intensieve gesprekken over ‘nauwe samenwerking’

HagaZiekenhuis en Haaglanden MC (HMC) voeren ‘intensieve’ gesprekken over nauwe samenwerking. Beide ziekenhuizen willen de cardio-chirurgische zorg, een deel van de longchirurgie (operaties) en de level1-traumacentra concentreren op één locatie. Haga en HMC kijken ook naar ‘andere mogelijkheden’.
Norbert Hoefsmit, bestuursvoorzitter HagaZiekenhuis
Norbert Hoefsmit
Premium

‘Concurreren in een stad als

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. beste Norbert,
   wat een bijzonder goed nieuws! indachtig het adagium: ” alleen ga je sneller maar samen kom je verder is na jaren van stammenstrijd nu eindelijk gekozen voor de broodnodige concentratie van acute hoogcomplexe zorg. Of het West-einde daar uiteindelijk de meest voor de hand liggende locatie is ( Je kunt er niet komen en je komt er niet weg is de veel gehoorde klacht van cliënten patiënten en bezoekers) moet nog blijken. Veel zal ook afhangen van de bereidheid van de financiers om de kosten voor de komende 6 jaar ( conservatief geschat op zo’n 500 miljoen) tegen een redelijke rente op te willen hoesten. door de concentratie van de acute hoogcomplexe zorg in het West-Einde komt de planbare zorg nog meer onder druk te staan. daar veranderd het bij-bouwen van 4 extra operatie kamers vrees ik niet veel aan. net zoals het Lange -land ziekenhuis als overloop voor planbare zorg gaat functioneren voor het HAGA, is het niet ondenkbaar dat het Bronovo diezelfde functie voor de noord kant van Den Haag en de satelliet gemeenten Wassenaar, Rijswijk,Scheveningen en Voorschoten ( goed voor zo’n 150.000 inwoners) zou kunnen vervullen. het Anthoniushove ziekenhuis zou in die patiënten shuffle kunnen uitgroeien tot en aansprekend oncologie centrum waar dan eindelijk alle geplande bestraling’s activiteiten waarop destijds de investeringen waren geênt kunnen plaats vinden. Samen, wat een feest ! nu nog de muziek ,met vriendelijke groet jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.