Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hans Arendzen in toezicht Interzorg

Mark van Dorresteijn
Hans Arendzen is per 1 oktober 2014 toegetreden tot de raad van toezicht van Interzorg. Hij is Emeritus Hoogleraar Revalidatiegeneeskunde.
Hans Arendzen in toezicht Interzorg

Arendzen heeft onder andere ruime ervaring op het gebied van revalidatie-geneeskunde. Hij was werkzaam als revalidatiearts/afdelingshoofd Revalidatie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en als hoogleraar revalidatiegeneeskunde bij de Universiteit Leiden.  Daarvoor was hij directeur patiëntenzorg van Beatrixoord in Haren. Juist deze expertise past goed bij de ontwikkeling die Interzorg doormaakt. Niet alleen specialiseert Interzorg zich op het gebied van zware zorg en behandeling voor (jong) dementerenden en ouderen met een visuele beperking, ook ligt de focus op geriatrische revalidatiezorg (revalidatie voor ouderen). Hans Arendzen: ‘Ook op oudere leeftijd is revalidatie van onschatbare waarde voor de patiënt, de betrokkenen en de maatschappij.’

Raad van toezicht

De raad van toezicht houdt, in lijn met de governancecode, toezicht op het besturen door de raad van bestuur en de algemene gang van zaken binnen Interzorg. De raad ziet onder andere toe op de realisatie van de doelstellingen van Interzorg, de strategie, risico’s, kwaliteit en veiligheid, de financiële verslaglegging en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de organisatie. De raad van toezicht vervult daarnaast de werkgeversrol en klankbordfunctie voor de raad van bestuur. De raad bestaat met de toevoeging van de heer Arendzen uit zeven leden.

Interzorg

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, Hendrik Kok, Nieuw Graswijk, De Driemaster, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, De Slingeborgh en De Wijde Blik.

 

 

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.