Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hans Buijing: Stop de verschraling in de wijkverpleging

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Er dreigt een neerwaartse spiraal in de zorg in de wijken. De zorgvraag stijgt, onder meer doordat ouderen niet voor behandeling terechtkunnen in ziekenhuizen vanwege de coronamaatregelen, terwijl de budgetten hetzelfde blijven, zegt Hans Buijing, bestuurder Zorgthuisnl. Hij ziet de wijkverpleging verschralen en vreest voor de gevolgen voor zorgprofessionals die onder steeds hogere druk komen te staan.
Hans Buijing Zv
Premium

‘Er vertrekken steeds meer mensen.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het blijft maar lachen, gieren, brullen zeker wanneer het allemaal niet zo ernstig was. Vanaf 1979 zien we de neerwaart5se spiraal, in dat jaar werd dat ingezet en het werd alleen maar van kwaad naar erger en waarom? Omdat de beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden niet in staat zijn, of gewoon te beroerd alleszins redelijke eisen af te dwingen en een strategie om die vervolgens af te dwingen. Dat al decennia elke dag, duizenden centraal staande patienten, clienten, bewoners nodeloos lijden schijnt tot niemand te willen doordringen. Met Calimero gedrag kom je geen stap verder, kennelijk na ruim veertig jaar dringt het maar niet door. Bestuurders, zorgverzekeraars, bewindspersonen en volksvertegenwoordigers komen al dercennia niet bij van een beroepsgroep die zo met zich laat spelen en dollen. Je denkt: hoe bestaat het.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.