Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans Haveman verlaat VWS

Annelies Vermeulen
Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest voor het ministerie van VWS, waarvan ruim 13 jaar op het gebied van ICT en Innovatie, gaat Hans Haveman VWS verlaten om per 1 september 2011 te starten als projectmanager zorg en technologie bij de Gemeente Enschede.
Hans Haveman verlaat VWS

“De eerste echte ICT kwam pas eind jaren 90 toen het besef kwam dat er een elektronisch patiëntendossier moest komen, met projecten als Zorgpas, waar ik bij betrokken ben geweest”, zegt Haveman in een interview op de website van de NVEH. “Vanaf 1998 ging informatiebeleid ook echt meer over ICT-achtige toepassingen.”

“In mijn optiek is eHealth pas 2003 voor het eerst opgekomen. Zonder dat iedereen overigens wist waar het over ging. Mijn eerste discussies internationaal gingen over betrouwbare informatievoorziening, een keurmerk voor websites, de HON-code en dergelijke. Dat werd allemaal nog aangevlogen vanuit de informatievoorziening. Ik weet nog dat we in Brussel spraken over goede criteria voor informatievoorziening, hoe je kunt zien dat de dokter een dokter is of dat je dat soort dingen moet checken. Zonder dat we de instrumenten hadden om te zien dat de dokter ook de dokter was op dat moment.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Poll: ‘VWS moet minutenregistratie verbieden’

NVZ verwerpt voorstel ova-korting van VWS

Per Saldo: rekenwerk VWS klopt niet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.