Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans Huizer wordt voorzitter bestuur Laurens

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Rotterdamse zorgaanbieder Laurens heeft vanaf 1 januari 2018 een nieuwe raad van bestuur. Hans Huizer treedt dan aan als voorzitter, Arjan Bandel als lid.
Hanshuizer

Hans Huizer is nu nog vestigingsdirecteur Penitentiaire Inrichtingen Vught, een instelling met een groot forensisch psychiatrisch zorgcentrum. Volgens de raad van toezicht heeft hij in die baan veel ervaring opgedaan met het leiding geven aan een organisatie in beweging, stimuleren en faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers en het werken aan een financieel gezonde organisatie. Zaken waarmee hij bij Laurens ook te maken krijgt. Het plan is dat Hans Huizer als bestuursvoorzitter bij Laurens ook bestuurder wordt van de corporatie Laurens Wonen. Arjan Bandel is directeur van het servicebedrijf bij Erasmus MC. Daarvoor was hij directeur van het Oncologisch Centrum Daniël den Hoed. Zijn ervaring in de zorgsector en de stad Rotterdam zijn een mooie aanvulling voor het bestuur, aldus de raad van toezicht.

Interview Vincent Maas

Tot eind 2017 blijven Vincent Maas en Raymond van Zoolingen aan als interim raad van bestuur. Zorgvisie had onlangs een interview met Maas over hoe Laurens langzaam weer uit het diepe dal klimt waarin het vorig jaar was beland. Maas vertelt daarin dat medewerkers blij waren dat hij zelfsturing bij Laurens afschafte. Laurens belandde in 2016 op de IGZ-lijst van ondermaats presterende verpleeghuizen. Vervolgens plaatste de IGZ Laurens onder verscherpt toezicht. Ook lag de instelling onder vuur van sportjournalist Hugo Borst, wiens moeder verblijft in een locatie van Laurens.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.