Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harry Luik: ‘Niet voorgekropen in Kennemer Gasthuis’

Bestuursvoorzitter Harry Luik van het Kennemer Gasthuis zegt in het NOS journaal dat in zijn ziekenhuis mensen niet tegen betaling mogen voorkruipen. Eerder deze week reageerde Kamerleden furieus op het nieuws dat tegen betaling van negenhonderd euro mensen in het ziekenhuis eerder aan de beurt komen.

De ophef is ontstaan rond een samenwerking van het ziekenhuis met bemiddelingsbureau Quality Medical Services (QMS). Volgens Luik is het idee achter de omstreden pilot dat mensen sneller toegang krijgen tot planbare zorg. Het gaat dan om personeelsleden van bedrijven die klant zijn bij QMS. Deze mensen worden volgens Luik ‘bijgeplaatst’ bij planbare zorg. De reguliere patiëntenstroom ondervindt hier volgens hem geen last van. “Andere wachtlijsten worden hierdoor absoluut niet langer”, aldus luik. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bestudeert de situatie in het Gasthuis naar aanleiding van de commotie. Een woordvoerster zei donderdag dat van een officieel onderzoek geen sprake is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

SP: Kennemer Gasthuis trekt patiënten voor

Ziekenhuizen moeten wachtlijstgegevens leveren

Wachtlijst hartcentrum Radboud te lang

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.