Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harry Luik wordt bestuursvoorzitter MCA Gemini Groep

Mark van Dorresteijn
De raad van toezicht van de MCA Gemini Groep heeft Harry Luik per 16 augustus 2010 benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Luik is tot die tijd bestuursvoorzitter van het Kennemer Gasthuis.
Harry Luik wordt bestuursvoorzitter MCA Gemini Groep

De raad van toezicht heeft voor Harry Luik gekozen vanwege zijn ruime ervaring in de ziekenhuiszorg evenals zijn duidelijke visie hierop. Tijdens de gesprekken heeft hij daarbij in het bijzonder blijk gegeven van een heldere visie op de ontwikkeling van het MCA en het Gemini Ziekenhuis als groep met behoud van de eigen identiteit van beide ziekenhuizen. Luik beschikt naar de mening van de raad van toezicht over sterk verbindende eigenschappen en staat bekend als een betrokken bestuurder.

Kennemer Gasthuis

Momenteel is Luik nog in dienst als voorzitter van een driehoofdige raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis. Hij is eindverantwoordelijk voor zorg-, vastgoed- en algemene strategie. Eerder was hij bestuurder/directeur in het Sint Jans Gasthuis in Weert en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Hij startte zijn carrière in de zorg.

Nieuwe raad van bestuur

Luik is de eerste van drie personen die de nieuwe raad van bestuur moeten vormen. Naar de overige twee leden loopt de zoekopdracht nog. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.