Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hasekamp heeft vertrouwen in uitvoering AWBZ zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars hebben vertrouwen in een goede overgang naar uitvoering van de AWBZ voor eigen verzekerden per 1 januari 2013. Dat schrijft ZN-directeur Pieter Hasekamp op de site van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
Hasekamp heeft vertrouwen in uitvoering AWBZ zorgverzekeraars

De AWBZ wordt per 1 januari volgend jaar ondergebracht bij zorgverzekeraars. Naar verwachting gaat het wetsvoorstel deze maand naar de Tweede Kamer. De zorgverzekeraars zijn al geruime tijd volop bezig met de voorbereiding, aldus ZN. Dat moet volgens de koepelorganisatie omdat anders de zorgverzekeraars niet op tijd hun systemen en processen gereed hebben. Hasekamp schrijft: ‘Nu zijn we op een punt in het project aangeland dat we echt moeten gaan investeren en dus moest ons bestuur zich duidelijk uitspreken.’

Zorginkoop

Voor 2013 geldt nog een representatiemodel en een regionale contracteerruimte, maar vanaf 2014 kunnen zorgverzekeraars ook voor hun eigen verzekerden gaan inkopen, in samenhang met de zorg in de zorgverzekeringswet. ‘En dat maakt het mogelijk om een integraal zorgaanbod tot stand te brengen, dat doelmatig inspeelt op wensen en behoeften van cliënten’, schrijft Hasekamp. ‘Daarbij krijgen cliënten uiteraard de keuze bij wie ze de zorgverzekering en AWBZ ‘afnemen’. Dat is een prikkel voor de zorgverzekeraars om de uitvoering van beide verzekeringen zo goed mogelijk te doen, omdat de klant kan besluiten naar een andere zorgverzekeraar te gaan.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ZN lanceert Kenniscentrum Fraudebeheersing

Langzame overheveling AWBZ

Hasekamp: Bijna dubbel aantal wisselaars zorgverzekering

2 REACTIES

  1. Een uitstekend projectidee dat zowel organisatorisch als zorginhoudelijk goed moet worden ingezet.
    Een integraal zorgaanbod dat afgestemd moet worden op de zorgvraag van de clienten.
    Waarbij de clienten voldoende keuzemogelijkheden dient te krijgen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.