Hazelzet: ‘VBHC is vooral in het voordeel van de patiënt’

Het Erasmus MC hield deze maand de eerste Erasmus Summer Course ‘Value Based Healthcare, from theory to implementation’. De ruim tachtig deelnemers kregen in vijf middagen een inspirerend overzicht van alle aspecten van value based healthcare (VBHC). Hoofdspreker was Jan Hazelzet, professor in Healthcare Quality and Outcome bij het Erasmus MC.

U bent aangewezen om VBHC in te bedden in de cultuur van het ziekenhuis. Is dat moeilijk? ‘In 2014 hebben we hier in het ziekenhuis onze strategische ambities vastgesteld, de koers richting 2018. Daarbij staat VBHC, of waardegedreven zorg, bovenaan. Sindsdien zijn we met een aantal pilotziektebeelden aan de slag gegaan om het in praktijk te brengen. Dat zijn schisis (hazenlip), borstkanker, herseninfarct, blaaskanker, keelkanker, obesitas en syndroom van Turner. Waardegedreven zorg is niet van de ene op de andere dag ingevoerd. We hebben zorgteams met een positieve grondhouding  gekozen om de eerste zorgpaden te maken. Die teams gaan heel

1
828

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.