Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Helder: ‘Zorgorganisaties moeten financiële problemen zelf oplossen’

Frits Baltesen
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx.
Minister Conny Helder (Langdurige zorg) vindt dat ouderenzorginstellingen financiële problemen zelf moeten oplossen. Steeds meer organisaties luiden de noodklok, praten met de zorgverzekeraars en komen ook bij Helder langs, maar de minister gaat niets veranderen: “De tarieven gaan mee met de inflatiecorrectie. Alles wat je meer uitgeeft, moet je zelf accommoderen.”
Minister Conny Helder
Foto: Martijn Beekman
Premium

Er zijn te veel besparingen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Signalen negeren uit het veld gaat natuurlijk niet helpen mevrouw Helder. Wanneer een zorginstelling het financieel echt niet meer redt en de deuren sluit wordt het probleem alleen maar groter en groter. De zorg verschraalt verder, de kosten voor vervangende zorg gaan daarmee omhoog en je blijft maar achter de feiten aanlopen. Nu investeren in de zorg van de toekomst is absolute noodzaak. Denken dat de zorg het zelf wel oplost is inmiddels echt een gepasseerd station, we zullen in Nederland wat kritischer moeten gaan kijken waar we ons geld aan besteden. Wat mij betreft zijn daarbij 3 pijlers van onze maatschappij de meest belangrijke om in te investeren: scholing, veiligheid en gezondheidszorg. Het zijn de drijvers van onze welvaart en die hebben we de laatste decennia fors verkwanseld.

   • Misschien een goede optie voor mevrouw helder : gratis zelfmoord pil of poeder verstrekken ter voorkoming van zorgkosten en een ellendige oude dag verstoken van enige zorg……..met als bonus voor directe nabestaanden een substantieel bedrag uit te keren bij geslaagde zelfdoding

  2. Lees alle reacties
  3. Je vraagt je af of minister Helder wel snapt wat er speelt? Alle ambities rondom Wozo (IZA, Gala, Tazw) kunnen overboord als organisaties mensen moeten laten gaan terwijl we juist iedere medewerker keihard nodig hebben. De zorgmedewerkers maken Wozo; niet de beleidsplannentjes van een VVD minister die niet voor haar sector staat.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.