Helft pgb-declaraties moet over

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat strenger controleren bij de uitgifte van persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Nu accepteert de SVB nog ingediende declaraties en zorgovereenkomsten die bijvoorbeeld een handtekening missen of waarbij een vinkje verkeerd staat. Vanaf september is die coulance passé. Hierdoor zal de helft van alle 140.000 declaraties die maandelijks bij de SVB binnenkomen, opnieuw moeten worden ingevuld.
pgbb.jpg

De 850 medewerkers van de SVB die zich bezighouden met de betaling van het pgb zullen het heel druk krijgen de komende maanden. De SVB heeft nu de opdracht om boven alles te zorgen dat de pgb’s op tijd worden uitbetaald. Vanaf september is de periode van coulance echter voorbij en zal de instantie veel strenger gaan kijken naar de ingediende zorgovereenkomsten en declaraties. Vanaf oktober wordt deze aanpak definitief en moeten alle ingevulde formulieren compleet rechtsgeldig zijn. De strengere controle hoort bij afspraken die de staatssecretarissen Van Rijn (VWS) en Klijnsma (SZW) met de Tweede Kamer hebben gemaakt. Op

0
71

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.