Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Henk Bakker nieuwe voorzitter V&VN

Mark van Dorresteijn
De Ledenraad van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft op 21 juni Henk Bakker benoemd tot nieuwe voorzitter van de beroepsvereniging. Bakker is verpleegkundige en werkte na zijn verpleegkundige werkzaamheden de afgelopen 30 jaar als manager en bestuurder in diverse sectoren van de gezondheidszorg. Op dit moment is hij bestuurder bij Koninklijke Kentalis.
Henk Bakker nieuwe voorzitter V&VN

Na zijn opleiding tot verpleegkundige in het VU Academisch Ziekenhuis in Amsterdam volgde Bakker diverse kader- en managementopleidingen. Hij werkte in academische en topklinische ziekenhuizen, bij de Raad voor de Volksgezondheid, in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en sinds 2002 in zijn huidige functie als een van de twee bestuurders van Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Bakker was in het verleden langere tijd actief binnen de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), de rechtsvoorganger van V&VN. Daarnaast brengt hij ervaring mee vanuit politieke en toezichtsfuncties.

Kaljouw

Henk Bakker volgt per 1 juli 2012 de huidige voorzitter van V&VN Marian Kaljouw op, die op 29 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst afscheid neemt na een bestuurstermijn van zeven jaar. Hij zal het voorzitterschap van V&VN combineren met zijn bestuurdersfunctie bij Kentalis.

‘Enorme uitdaging’

Henk Bakker reageerde enthousiast op zijn benoeming: ‘Ik vind het een enorme uitdaging in deze functie de belangen van de beroepsgroep uit te mogen dragen en haar verder te profileren. Het is ook een eer hiervoor te mogen gaan, met steun en inzet van een sterke ledenorganisatie en het bureau van V&VN’.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: V&VN )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.