Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Henk van Dalen tijdelijk uit toezicht Erasmus MC

Mark van Dorresteijn
Henk van Dalen legt tijdelijk zijn functie als lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC neer. Dit naar aanleiding van het onderzoek van het Openbaar Ministerie bij VimpelCom, het bedrijf waar hij van juli 2010 tot september 2013 Chief Financial Officer was.
Henk van Dalen tijdelijk uit toezicht Erasmus MC
Foto: stockxchng

Cees Maas, voorzitter raad van toezicht: ‘Van Dalen is een gewaardeerd lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. Zijn besluit is gezien de omstandigheden begrijpelijk en past bij de professionele manier waarop Van Dalen zijn functie als lid van de raad van toezicht uitoefent. Wij respecteren het besluit van Van Dalen en wachten de uitkomsten van het onderzoek van het OM af.’

Onderzoek VimpelCom

Telecomconcern Vimpelcom wordt er van verdacht dat het in aanloop naar de verwerving van licenties in het Centraal-Aziatische land Oezbekistan de dochter van de president, Gulnara Karimova, voor honderden miljoenen heeft omgekocht. Vimpelcom is, gemeten naar aantal klanten, het op vijf na grootste telecombedrijf van de wereld en is gevestigd in Nederland.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.