Ruimte voor schoonmaak cao in hht

Een plan van de regio Gooi en Vechtstreek waarin de Huishoudelijke Hulp Toelage (hht) zou worden gebruikt om schoonmakers aan het werk te helpen in plaats van thuishulpen, heeft de goedkeuring van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Dat blijkt uit antwoorden van de staatssecretaris op Kamervragen van SP-Kamerlid Renske Leijten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ruimte voor schoonmaak cao in hht
Foto: ANP Roos Koole

De gemeenten die verzameld zijn in de regio Gooi en Vechtstreek wilden 7,8 miljoen euro aan hht-subsidie op zo’n manier inzetten dat gesubsidieerde medewerkers onder de cao schoonmaak konden vallen. Dat terwijl de hht door het Rijk in het leven is geroepen met het expliciete doel om de banen van thuishulpen te redden. Die vallen onder de cao voor de Verpleging, Verzorging en Thuishulp (cao VVT). Uiteindelijk hebben de gemeenten na felle kritiek afgezien van het plan, maar uit vrijdag gepubliceerde Kamervragen blijkt dat het plan de goedkeuring had van het ministerie van VWS.

Echte banen

SP’er Renkse Leijten is

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.