Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoe het Groene Hart Ziekenhuis Corona Screener en coassistenten inzet om huisartsen te ontlasten

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Om de druk bij de eerste lijn weg te nemen en de huisarts toch de regie te laten houden, gebruikt het Groene Hart Ziekenhuis de Corona Screener en monitoring van Philips. Het bijbehorende callcenter wordt bemenst door coassistenten. ‘Op die manier onttrekken we geen dokters of verpleegkundigen aan de zorg’, vertelt chirurg Ronald Liem, die meedacht om de toepassing inhoud te geven.
Liem 660 440

‘Aanvankelijk waren we te druk om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Corona-dataverzamelaars: toestemming meteen vragen! Dat mag en dat kan. AVG overweging (33) Het is vaak niet mogelijk op het ogenblik waarop de persoonsgegevens worden verzameld, het doel van de gegevensverwerking voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden volledig te omschrijven. Daarom moet de betrokkenen worden toegestaan hun toestemming te geven voor bepaalde terreinen van het wetenschappelijk onderzoek waarbij erkende ethische normen voor wetenschappelijk onderzoek in acht worden genomen. Betrokkenen moeten de gelegenheid krijgen om hun toestemming alleen te geven voor bepaalde onderzoeksterreinen of onderdelen van onderzoeksprojecten, voor zover het voorgenomen doel zulks toelaat.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.