Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoe kunnen we ggz-problemen voorkomen?

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Als we psychische problemen willen voorkomen, waar moeten we dan beginnen? Die vraag kreeg het Trimbos-instituut van VWS, ter voorbereiding van een Nationaal Preventieakkoord Mentale gezondheid. Het antwoord is overweldigend en stemt tegelijkertijd hoopvol. ‘Mits er een visie komt’, aldus directeur Bert van der Hoek.
Laura Shields Zeeman En Bert Van Der Hoek
Laura Shields-Zeeman (l) en Bert van der Hoek

‘Constaterende dat 840.000 jongvolwassenen te maken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Kijk naar IJsland, Finland of hoe wij vroeger preventie pleegden. Herstel van goede lichamelijke opvoeding, van babygymnastiek tot goede schoolgymnastiek tot einde schooltijd lijkt een goede stap. Maar de sedentaire leefstijl afremmen en het toelaten van vroege digitale invloed op geest en lichaam in de eerste 5-6 jaar miniseren zal de stapeling van ontwikkelingsstoornissen van alle orgaansystemen, ook het CZS, het meeste doen afremmen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.