Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hoe marktwerking innovatie in de zorg belemmert

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Het Nederlandse zorgsysteem met concurrerende zorgverzekeraars staat innovaties en inzet op preventie in de weg. Dat concludeert Bart Noort, die donderdag op het onderwerp promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verzekeraars zijn blijkens het proefschrift momenteel te veel budgetbewakende boekhouders. ‘De inhoud zou meer leidend moeten zijn bij de inkoopstrategie.’
Op Geld 660 440
Premium

‘Mijn onderzoek richt zich op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Heel interessant onderzoek met de juiste bespiegelingen. Als zorgaanbieder met innovatieve ideeen is het soms onverteerbaar om mee te lopen met de muziek terwijl je de valse tonen in een mum van tijd herkend . En elke keer datzelfde deuntje weer hoort. Oplossingen genoeg , maar als de verzekeraar het probleem niet (wil) zien en de partijen die niet onder de inkoopregels vallen maar wel de budgetten leegtrekken nog steeds exorbitant verdienen aan het huidige systeem, hoe krijg je dan een helder transparant deuntje, zonder valse noten ? Niet dus ….

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.