Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoger beroep over convenant ziekenhuizen

Anesthesie- en operatiemedewerkers van vijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland hebben hoger beroep aangetekend in de verloren rechtszaak tegen hun werkgevers over het personeelsbeleid. Hun beide beroepsverenigingen hebben dat laten weten.
Hoger beroep over convenant ziekenhuizen

De werknemers willen een plan van de ziekenhuizen ongedaan maken om gezamenlijk operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op te leiden en in te zetten. Zonder overleg met de beroepsverenigingen hebben de ziekenhuizen onderling afgesproken dat verschillende toelagen en opleidingsmogelijkheden worden afgeschaft. De beroepsorganisaties vrezen door nog hogere werkdruk gevaarlijke situaties in operatiekamers voor personeel én patiënten.

Kartel

Centraal in de bezwaren staat dat de rechter weliswaar vaststelt dat de ziekenhuizen een kartel vormen, maar onvoldoende toetst of in dit geval een rechtvaardiging of uitzondering mogelijk is. Omdat de ziekenhuizen al zijn begonnen met uitvoering van hun convenant en omdat in andere regio’s soortgelijke convenanten in ontwikkeling zijn, is er reden voor een spoedappel, aldus de aankondiging. (ANP)

Lees ook:

OK-medewerkers leggen convenant aan NMa voor

‘Convenant garandeert plek voor acuut psychiatrische cliënt’

Politiek bezorgd om veiligheid van zorgpersoneel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.