Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hogeschool Zuyd ontwikkelt robot voor ouderen

Mario Gibbels
Het lectoraat Technologie in de Zorg van Zuyd Onderzoek neemt deel aan een internationaal project waarin een robot ontwikkeld wordt die ouderen kan helpen bij alledaagse activiteiten thuis.
Hogeschool Zuyd ontwikkelt robot voor ouderen

Er bestaat al een robot, de Care-O-Bot, die eenvoudige opdrachten kan uitvoeren. Doel van dit project is om die robot geschikt te maken voor hulp bij persoonlijke verzorging, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Behoefte ouderen

Gedurende drie jaar voeren de onderzoekers met de Care-O-Bot allerhande onderzoeken uit waarin ze ook ouderen betrekken. Met de behaalde resultaten passen ze de robot aan de wensen en behoeften van ouderen aan.

Subsidie

De Engelse Universiteit van Hertfordshire coördineert dit onderzoek genaamd ACCOMPANY (Acceptable Robotics Companions for Ageing Years). Daarnaast wordt het ondersteund met een Europese subsidie van 4,8 miljoen euro. Dit project bouwt voort op eerder onderzoek van het onderzoeksteam en op ander Europees onderzoek. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Robot helpt na beroerte

Robotica in de langdurige zorg

Mam! Oma vindt de robot stom

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.