Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderd stakingen tegen zorg-cao

Abvakabo FNV organiseert morgen werkonderbrekingen bij honderd organisaties voor verpleeghuizen en thuiszorg (VVT). Hiermee protesteert de bond tegen de cao-VVT die in december werd gesloten door werkgevers, zonder Abvakabo FNV.
Honderd stakingen tegen zorg-cao
Foto: ANP

De acties variëren van 1 minuutacties tot werkonderbrekingen van meerdere uren. Bij de actie van zorgmedewerkers in Den Haag zullen onder andere FNV voorzitter Ton Heerts en SP leider Emile Roemer aanwezig zijn.

Slechte cao

Abvakabo schrijft: ‘De zorgwerkgevers, georganiseerd in Actiz, hebben een cao gesloten die niets doet aan de grote problemen in de zorg, zoals de hoge werkdruk in de verpleeghuizen of de loondump in de thuiszorg. Zorgmedewerkers willen goede zorg kunnen bieden, maar dat gaat niet als de werkdruk te hoog is of als het werk steeds met wisselende collega’s moet worden gedaan. Ook de ouderen hebben behoefte aan vaste gezichten.’

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.