Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderden miljoenen voor verpleeghuizen

Redactie Zorgvisie
DEN HAAG - Het kabinet maakt een vijfjarenplan voor de verpleeghuizen en trekt daarvoor 431 miljoen euro extra uit. van dat geld moeten meer handen aan het bed komen. Voor volgend jaar is 63 miljoen beschikbaar. In 2008 en 2009 gaat het om jaarlijks 138 miljoen. In de jaren daarna wordt dat afgebouwd tot 33 miljoen in 2011.

Dat staat volgens ingewijden in een voorstel dat de ministerraad donderdag bespreekt. Het kabinet hakt mogelijk al donderdag en anders begin volgende week de knoop door over de overheidsbegroting van 2007. Woensdag lekte al uit dat het kabinet ook zo’n 100 miljoen op tafel legt om de stijging van de zorgpremies in 2007 te drukken.

Steggelen

Het geld dat het kabinet uittrekt voor de verpleeghuizen is minder dan volgens de Nederlandse Zorgautoriteit in oprichting (CTG/NZa io) nodig is. Na jaren steggelen is uitgezocht of verpleeghuizen genoeg geld hadden.

Bewoners verpleeghuizen

Voor de zomer bleek uit dat onderzoek dat veel bewoners van verpleeghuizen niet de zorg krijgen waar ze volgens de regels recht op hebben. Om dat gat te dichten was 248 miljoen euro per jaar nodig, stelde de zorgautoriteit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.