Horizontaal toezicht levert geld op’

De noodzakelijke investeringen voor horizontaal toezicht bedragen voor een middelgroot ziekenhuis al gauw zes ton. ‘Maar die investeringen verdienen zichzelf terug’, is de overtuiging van Frank van der Lee, partner bij advies- en accountantskantoor BDO.
geld
Foto: Fotolia

Horizontaal toezicht is de nieuwe heilige graal. Het maakt een einde aan al het gedoe rond de rechtmatigheid van declaraties en de bijbehorende onzekerheid over de jaaromzet. Ziekenhuizen hadden hier de afgelopen jaren mee te maken en de problematiek speelt nog steeds in de ggz. De controles van zorgverzekeraars over de geleverde zorg en de bijbehorende declaraties kan nog jaren later tot forse correcties op de omzet leiden. Frank van der Lee, partner bij advies- en accountantskantoor BDO, kan erover meepraten. ‘Zorgverzekeraars kunnen jaren later nog fouten ontdekken. Dan blijkt dat de zorgaanbieder toch net iets anders heeft geleverd

0
1189

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.