Horizontaal toezicht levert geld op’

De noodzakelijke investeringen voor horizontaal toezicht bedragen voor een middelgroot ziekenhuis al gauw zes ton. ‘Maar die investeringen verdienen zichzelf terug’, is de overtuiging van Frank van der Lee, partner bij advies- en accountantskantoor BDO.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
health tech bedrijven
Foto: Fotolia

Horizontaal toezicht is de nieuwe heilige graal. Het maakt een einde aan al het gedoe rond de rechtmatigheid van declaraties en de bijbehorende onzekerheid over de jaaromzet. Ziekenhuizen hadden hier de afgelopen jaren mee te maken en de problematiek speelt nog steeds in de ggz. De controles van zorgverzekeraars over de geleverde zorg en de bijbehorende declaraties kan nog jaren later tot forse correcties op de omzet leiden. Frank van der Lee, partner bij advies- en accountantskantoor BDO, kan erover meepraten. ‘Zorgverzekeraars kunnen jaren later nog fouten ontdekken. Dan blijkt dat de zorgaanbieder toch net iets anders heeft geleverd

0
1259

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.