Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HSK neemt strategisch belang in Interapy

Mario Gibbels
De private ggz-instelling HSK investeert verder in online zorg door een meerderheidsbelang te nemen in Interapy. Door de samenwerking wil HSK haar ambities op het terrein van eHealth kracht bij zetten.
HSK neemt strategisch belang in Interapy

Interapy is een belangrijke zorgaanbieder en ontwikkelaar van online zorg in de geestelijke gezondheidszorg en biedt sinds 1999 online geprotocolleerde behandelingen voor diverse psychische stoornissen in de tweedelijns GGZ aan.

Gedragstherapie

Volgens HSK zijn er veel overeenkomsten tussen beide organisaties. Zo gaan zowel HSK als Interapy uit van de cognitieve gedragstherapie en beide organisaties leggen ook veel nadruk op de wetenschappelijke basis van hun zorgaanbod.

eHealth

Interapy zal onder haar eigen naam actief blijven, om op die manier een belangrijke speler te blijven op het terrein van eHealth binnen de geestelijke gezondheidszorg. HSK blijft zich voornamelijk focussen op ambulante zorg en blended eHealth, waarbij eHealth een aanvulling is op de bestaande face-to-face therapie. (ICTzorg)

Lees ook:

E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz

Therapie via internet rukt op

GGZ-instellingen kopen Interapy

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.