Hugo de Jonge ondertekent I-JGZ Health Deal

VWS-minister Hugo de Jonge heeft op 24 april de I-JGZ Health Deal getekend. Dit is een overeenkomst met ruim twintig partijen in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) om het gebruik van digitale innovaties te stimuleren en tegelijkertijd knelpunten weg te nemen. De jeugdgezondheidszorg biedt naast fysieke contactmomenten ook ondersteuning met online hulp. Doel hiervan is een nog gezondere jeugd, waarbij het gezin een centrale rol heeft.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Hugo de Jonge van VWS kondigt landelijke afspraken aan over indexatie Wmo-tarieven. Foto: VWS/Martijn Beekman
Minister Hugo de Jonge van VWS kondigt landelijke afspraken aan over indexatie Wmo-tarieven. Foto: VWS/Martijn Beekman

Net als andere zorgsectoren kampt ook de jeugdgezondheidszorg met personeelstekort. Het is daarom belangrijk om de bestaande medewerkers de mogelijkheid te bieden flexibel te werken. Ook de contactvormen- en momenten met de gezin moeten afgestemd kunnen worden op hun behoeften en mogelijkheden. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk kinderen geholpen worden met preventieve, lichte zorg. Digitale innovaties kunnen hierbij helpen. Apps die bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind bijhouden, vergroten de regie van ouders en jongeren. Daarnaast kan een digitaal dossier de jeugdzorgprofessionals helpen overzicht te krijgen, doordat de ontwikkelingen van alle kinderen ermee in kaart worden gebracht.

Integratie van

0
482

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.