Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisarts doet aangifte tegen columnist

CAPELLE A/D IJSSEL - Huisarts Hans van der Linde uit Capelle aan den IJssel heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie van bedreiging en uitlokking van geweld. Hij voelt zich bedreigd door een column in het blad Transmitter, waarin de schrijver oproept een kopstoot uit te delen aan onder anderen de huisarts.

De arts Van der Linde geniet in de medische wereld bekendheid omdat hij strijdt tegen de macht van medicijnfabrikanten. Volgens hem hebben die een te grote invloed en gebruiken ze dubieuze methoden om het voorschrijfgedrag van huisartsen te beïnvloeden.

Medicijnproducenten

Het blad Transmitter is gericht op marketing bij de farmaceutische industrie. In het meest recente nummer van het blad doet columnist Wil Bosch zijn beklag over de aanhoudende aanvallen van huisarts Van der Linde en Trouw-journalist Joop Bouma op de medicijnproducenten.

Zinedine Zidane

Bosch maakt in zijn column dan een overstapje naar voetballer Zinedine Zidane, die tijdens de wereldkampioenschappen voetbal afgelopen zomer zo getergd raakte door aanvallen van zijn tegenstander, dat hij de man openlijk een kopstoot gaf. Bosch vraagt zich af wie van de farmaceutische bedrijven “het lef heeft zijn nek uit te steken en iets soortgelijks te doen als Zinedine Zidane”. Hij schrijft vervolgens graag getuige te zijn van het uitdelen van de kopstoot aan de twee heren. (ANP)

Lees ook:

‘Onderzoek betere handhaving reclameregels’

‘Macht van farmaceutische industrie moet ingeperkt’

Dossier pijnstiller Vioxx kwijt bij IGZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.