Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen: ‘Eerst een regionaal schakelpunt, dan pas landelijk’

Mario Gibbels
Van een jaren oud notitieblaadje maak je niet zomaar een betrouwbaar patiëntendossier. Een handjevol van de 8000 huisartsen is aangesloten op het LSP en ze zijn niet goed bezig met het opschonen van hun dossiers. Drie van de vele redenen uit een open brief aan minister Klink waarom het beter is huisartsen eerst het regionaal schakelpunt te laten verbeteren.

Directeur Albert Bosch van de Limburgse huisartsencoöperatie Cohesie heeft een open brief gestuurd aan Klink. “Regionaal kunnen huisartsen elektronische gegevensuitwisseling ontwikkelen op eigen voorwaarden en binnen de zelf aangegeven grenzen, dit proces is op veel plaatsen al gaande.”

UZI-passen

De overheid moet hier volgens Bosch blij mee zijn: “Gebruik het LSP als RSP. Til het beveiligingsniveau naar de landelijke standaard. Gebruik de UZI-passen zodat de voordelen van het technische veiliger landelijk systeem gebruikt in plaats van de vaak onveilige lokale verbindingen.”

Subsidies

Bosch: “Handhaaf de bestaande subsidieregeling maar dan voor regionaal gebruik. Het is te verwachten dat de huisartsen hieraan zullen meewerken omdat dit de bestaande situatie van de regionale koppeling zal verbeteren en daardoor niet bedreigend is.” (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.