Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Huisartsen openen chirurgische kliniek

De huisartsen in Velserbroek starten begin volgend jaar een Huisartsen Chirurgische Kliniek bij Gezondheidcentrum Velserbroek. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

Peters in het Haarlems Dagblad: “De ontwikkeling van de Huisartsgeneeskundige Chirurgische Kliniek zoals wij die voorstaan is een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde de laatste jaren. De overheid en de Zorgverzekeraars stimuleren substitutie van zorg van de tweede naar de eerste lijn. Daar spelen kostenaspecten en wachtlijsten ook een rol in. Een commercieel aspect zit totaal niet in de opzet van ons en de meeste andere huisartsen in Nederland die deze aanvullende mogelijkheden bieden. Er is veel vraag naar van de patiënt en daar willen wij aan voldoen ook omdat het een leuk aanvullend aspect is van ons vak. En juist omdat het niet een ‘automatisch’ onderdeel van ons beroep lijkt te zijn zorgen we ervoor ons toetsbaar op te stellen en goede kwaliteit te leveren. Het staat iedere patiënt vrij er wel of niet gebruik van te maken. We zijn dus geen amateurs die een beetje beunen en vele patiënten hebben de afgelopen twintig jaar naar volle tevredenheid zich bij mij (en andere huisartsen) laten behandelen.” (Haarlems Dagblad)

Links

Inspectie: Kwaliteit van behandeling hartpatiënten wisselt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.