Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen

Huisartsen moeten geen eenvoudige chirurgische ingrepen meer uitvoeren, zoals ingegroeide teennagels en moedervlekken verwijderen. Dat heeft de koepelorganisatie van huisartsen LHV haar achterban geadviseerd. De huisartsen sturen patiënten hiervoor door naar de ziekenhuizen.
Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen

De laatste jaren was het beleid om eenvoudige medische handelingen zoveel mogelijk weg te halen bij medisch specialisten in het ziekenhuis en ze over te hevelen naar huisartspraktijken. Bij huisartsen kost het minder dan bij specialisten. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ: aanwijzing voor 49 praktijken van huisartsen

Schippers haalt minder terug bij huisartsen

Wim Groot: ‘Huisartsen zijn helemaal niet zielig’

Huisartsen moeten meer patiënten behandelen

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Helemaal eens met Hans. KOmt nog eens bij dat huisartsen niet zijn opgeleid om chirurgische ingrepen uit te voeren, en dat dus eigenlijk ook niet zouden moeten doen. Verhalen van huisartsen die een CTS operatie uitvoeren gewoon in de praktijkruimte zonder echte steriliteitsmaatregelen, moeten echt tot het verleden gaan horen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.