Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas organiseert eerste DichtbijDag

Vereniging Humanitas organiseert op zaterdag 16 mei haar eerste zogeheten DichtbijDag. Humanitas zet de deuren van meer dan veertig locaties open, zodat iedereen kan zien wat de vereniging doet. Door de grote verscheidenheid aan zorgtaken is dat soms onduidelijk, meldt een woordvoerder.

Humanitas organiseert een reeks van activiteiten tijdens de kennismakingsdag. Van discussies met lokale politici als tot optredens van plaatselijke bands en zangers. De woordvoerder van Humanitas vertelt dat het vooral de bedoeling is om mensen te informeren over het werk van de vereniging. “Als dit vrijwilligers oplevert is dat mooi, maar dat is niet het doel van deze dag.”

Activiteiten Humanitas

Sinds 1945 biedt Humanitas zorg en ondersteuning aan ouderen, kinderen, mensen met een beperking, daklozen en asielzoekers. De vereniging heeft 90 lokale afdelingen in Nederland. Humanitas werkt landelijk met ongeveer 10.000 vrijwilligers. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Hans Becker brengt Humanitas naar Australië

Fusie Humanitas Ouderenzorg en Humanitas Thuiszorg

Slotervaartziekenhuis wil af van vrijwilligers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.