Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Icare-bestuurder ving miljoen bij vertrek

Oud Icare-bestuurder Bart Visser kreeg vorig jaar bij zijn vertrek een premie van 969 duizend euro. Vakbond ABVA KABO is de vergoeding “absurd hoog”, te meer daar Icare in 2005 een negatief resultaat van 4 miljoen euro boekte. Over datzelfde jaar kreeg Visser een salarisverhoging van 19 procent.

Volgens vakbondsbestuurder William Moorlag bewijst de gang van zaken bij Icare eens te meer dat het kabinet paal en perk moet stellen aan de betalingsregelingen in de (semi)publieke sector. “Er wordt al jarenlang door de politiek geblaft, maar niet gebeten”, aldus Moorlag. “Ook de kwaliteit van het interne toezicht is onvoldoende. Transparantie, naming and shaming en governance codes zijn holle oproepen gebleken.” Als de politiek weigert op te treden, dan voorziet Moorlag harde CAO-onderhandelingen.

Premie gevolg van fusie

Volgens adviseur Kees van Maren van de raad van bestuur van Icare is Vissers afvloeiingsregeling een uitvloeisel van de fusiebesprekingen tussen Icare, Evean en de Integra Zorggroep. “De raad van toezicht is daar destijds mee akkoord gegaan, dus inhoudelijk valt er niet zoveel te reageren”, aldus Van Maren. Ook is het volgens Van Maren niet opportuun om de vertrekregeling te koppelen aan de financiële problemen die vorig jaar bij Icare ontstonden. “Er zijn al eerder reserveringen gemaakt in het kader van een vertrekregeling.”

Pensioenuitkering

Naast Visser heeft ook medebestuurder Herma Glasbergen een eenmalige pensioenuitkering gekregen. De 132 duizend euro die zij mee heeft gekregen is een stuk minder dan Visser, maar Glasbergen staat ondanks haar pensioen nog wel als adviseur op de loonlijst van Icare.

(ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.