Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ICT Automatisering brengt mobiele oplossing voor medische beelden

Mark van Dorresteijn
mPACSview van ICT Automatisering maakt het mogelijk om medische beelden altijd en overal benaderen. Met de oplossing kan de specialist door middel van een tablet diagnostische beelden rechtstreeks uit het PACS opvragen en bekijken.
ICT Automatisering brengt mobiele oplossing voor medische beelden

mPACSView is onderderdeel van de Medical Data Exchange (MDE) aanpak van de Healthcare vertical van ICT Automatisering. Uitgangspunt van de MDE aanpak is dat medische data altijd en overal beschikbaar is. De nieuwe software is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Demo’s in ziekenhuizen

ICT Automatisering: ‘De applicatie voldoet aan de strenge eisen die radiologen stelden bij aanvang van de ontwikkelfase. Hieronder valt dat er geen patiëntgegevens opgeslagen worden op de tablet en de beveiligde data verbindingen. Dit voorkomt bij verlies van het tablet dat patiëntgegevens openbaar komen. Het is nu tijd om mPACSView te tonen aan een breder publiek, momenteel vinden er al demo`s plaats in een select aantal ziekenhuizen.’

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ICT Automatisering )

Werking mPACSview

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.