Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ict-investeringen medeoorzaak dreigend tekort azM

Mario Gibbels
Het academisch ziekenhuis Maastricht moet flink bezuinigen om te voorkomen dat het in de rode cijfers terecht komt. Het dreigend tekort wordt onder meer veroorzaakt door overschrijdingen bij de ict-uitgaven. Dat blijkt uit een interview met bestuursvoorzitter Guy Peters in het dagblad De Limburger.

Voor ict-uitgaven is voor de komende vier jaar 80 miljoen euro uitgetrokken voor een nieuw patiëntveiligheidssysteem, aldus Peters. De beraamde kosten vallen voor dit jaar 5 miljoen euro hoger uit dan was begroot. Dat heeft volgens Peters met name te maken met de consultants die het ziekenhuis heeft ingehuurd. “Dure jongens zijn dat, die verdienen 150.000 euro per jaar. Dertig lopen er rond, om het werk op tijd af te krijgen.”

Doet het ziekenhuis helemaal niets, dan stevent het af op een tekort van 44 miljoen euro in 2011. Voor dit jaar zijn al bezuinigingen van 5 miljoen euro aangekondigd. De komende twee jaar moeten er nog eens tientallen miljoenen bezuinigd worden.

Er zal echter niet bezuinigd worden op ict-uitgaven, aldus de voorlichter van het azM. “Je kunt niet zomaar een jaartje stoppen met implementeren, het werk moet toch af. En op den duur mag je verwachten dat de ict-investeringen zichzelf terugverdienen.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En nu staat de RvB azM onder strikt toezicht van de Raad van Toezicht. Blijkbaar waren de ICT uitgaven toch een heel stuk hoger dan Guy Peters aangeeft. Een SAP consult kost overigens geen 150K maar minimaal 300K per jaar. En het zijn er ook niet 30 …

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.