Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ien van de Goor wordt hoogleraar Effectiviteit individuele preventie

Mark van Dorresteijn
De Universiteit van Tilburg (UvT) heeft Ien van de Goor met ingang van 1 maart 2010 benoemd tot hoogleraar Effectiviteit individuele preventie. Haar onderzoek is gericht op de (kosten)-effectiviteit van preventie van chronische ziekten of aandoeningen. De leerstoel wordt voor vijf jaar gefinancierd door zorgverzekeraar CZ.
Ien van de Goor wordt hoogleraar Effectiviteit individuele preventie

Van de Goor is al sinds 2000 verbonden aan het UvT-instituut Tranzo, wetenschappelijk centrum op het gebied van zorg en welzijn. Zij studeerde af als gezondheidswetenschapper in 1985 aan de Universiteit Maastricht en promoveerde daar in 1990 op het proefschrift ‘Situational aspects in adolescent drinking behavior’.

Onderzoeksgebied

Van de Goor onderzoekt hoe bij mensen met een chronische aandoening of een verhoogd risico daarop de gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd kan worden door individuele preventieve programma’s. Het veranderen van leefstijl door zo’n programma kan bijvoorbeeld leiden tot het terugdringen van de aandoening én de negatieve gevolgen die deze heeft voor de gezondheid. Behalve de effectiviteit van preventie is ook de kosteneffectiviteit onderwerp van onderzoek. Van de Goor is al bezig met een onderzoek naar preventie door middel van leefstijlverandering bij mensen met obesitas en diabetes type 2. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.