Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGJ gaat niet handhaven bij SEH’s

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) legt SEH’s die niet voldoen aan het Kwaliteitskader Spoedzorgketen voorlopig geen boetes op en stelt geen deadlines. Ook sluiting is geen optie.
SEH
Beeld: Anela/peopleimages.com / stock.adobe.com
Premium

Afgelopen zomer wees RIVM-onderzoek uit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De titel en de eerste twee alinea’s van dit artikel doen geen recht aan de nuances en de complexiteit van dit onderwerp, waardoor een verkeerd beeld ontstaat over de inleiding die de IGJ vorige week heeft gegeven op het congres van Zorgvisie. De IGJ handhaaft waar en als nodig. Ook bij de SEH’s. Maar we gaan altijd eerst in gesprek met de ziekenhuizen zodat we de context van de situatie begrijpen en kunnen bepalen wat er nodig is. Zoals wordt geschreven in dit artikel: een gesprek aangaan waarbij we met aanvullende vragen de diepte ingaan, is een interventie van de IGJ waarmee we de boel ook in beweging brengen.
   Ook de ziekenhuizen moeten voldoen aan de normen zoals vastgesteld in het Kwaliteitskader Spoedzorgketen. Wanneer we handhaven, doen we dat zoals ook op het congres gezegd: proportioneel en met oog voor de context, en altijd gericht op verbeteren van de zorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.