Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

IGZ beschuldigt gynaecoloog Atrium

De Inspectie voor de Gezondheidszorg beschuldigt een voormalig gynaecoloog van het Atrium Medisch Centrum in Limburg van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De inspectie zegt dat de gynaecoloog in 2007 en 2008 een relatie kreeg met een assistente op de polikliniek die hij eerder ook hielp met haar zwangerschap, bevalling en postnatale depressie. In 2009 gaf hij de vrouw en haar echtgenoot nog een sekstherapie om ze te helpen met hun relatieproblemen.
IGZ beschuldigt gynaecoloog Atrium

De arts heeft zijn rol als hulpverlener, vriend en werkgever niet kunnen scheiden, betoogde inspectie woensdag bij de behandeling van de tuchtklacht tegen de gynaecoloog. De inspectie zegt dat hij de grenzen ver heeft overschreden en noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat hij nog meewerkte aan de sekstherapie voor het echtpaar dat hij goed kende.

Relatie

Het ziekenhuis meldde de vermoedens over de relatie tussen de gynaecoloog en assistente en patiënte in 2008 aan de inspectie. Ook de huisarts en de ouders van de vrouw meldden zich bij de inspectie. Het ziekenhuis liet nader onderzoek doen.

Spijtig

De vrouw zegt dat ze een seksuele relatie heeft gehad met de gynaecoloog. De arts ontkent dat. Hij vindt het spijtig dat het zo is gelopen. Hij noemde de vrouw een veeleisende patiënte die hij moeilijk kon afkappen. De gynaecoloog verliet het ziekenhuis in 2010 na een burnout en hartproblemen. Het tuchtcollege doet op 5 maart uitspraak. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter Beeld ANP Roos Koole)

Lees meer:

Co-assistent heeft last van seksuele intimidatie

Peter de Kubber tijdelijk naar Atrium

Berisping voor relatie met patiënte

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.