Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Igz heft verscherpt toezicht Erasmushiem op

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op Zorgcentrum Erasmushiem in Leeuwarden opgeheven.
Igz heft verscherpt toezicht Erasmushiem op
Foto: Erasmushiem

De inzet en daadkracht van het bestuur en de directie bij de noodzakelijke verbeteringen geven de inspectie voldoende vertrouwen dat dit proces in hetzelfde tempo door zal gaan.

Erasmushiem

Erasmushiem levert zorg aan ongeveer 130 ouderen met psychische en lichamelijke aandoeningen. Vanwege structurele tekortkomingen in de zorg en onvoldoende verbeteringen, stelde de inspectie de instelling in december 2013 onder verscherpt toezicht.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

De inspectie zegt dat het bestuur en de directie van Erasmushiem de problemen voortvarend aanpakken. Veel van de geëiste verbeteringen zijn inmiddels voor elkaar of in gang gezet. De Igz zegt de instelling met aangekondigde en onverwachte bezoeken te blijven volgen om te zien of de stijgende lijn wordt vastgehouden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.