Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ in beroep tegen uitspraak cardiologen Ruwaard

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is het niet eens met de beslissing van de tuchtrechter over drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De IGZ laat weten dat zij de berisping die de rechter oplegde, geen goede straf vindt en in beroep gaat bij het Centraal Tuchtcollege. De inspectie wil dat de drie artsen worden geschrapt uit het BIG-register voor zorgverleners en daarmee een beroepsverbod krijgen.
IGZ in beroep tegen uitspraak cardiologen Ruwaard

De artsen voerden volgens de IGZ geen goede dossiers en namen onnodig grote risico’s met hun behandelkeuzes. Anders dan het Regionaal Tuchtcollege vindt de inspectie dat de slechte organisatie van de maatschap medische gevolgen heeft gehad voor de patiënten. Volgens de IGZ zijn er mensen overleden terwijl dat voorkomen had kunnen worden. De rechter oordeelde gisteren juist dat niet duidelijk was of de slechte organisatie en het gebrek aan communicatie nadelig is geweest voor patiënten, omdat de IGZ geen individuele dossiers ter toetsing aan de rechter heeft voorgelegd. Daarom vond de rechter een schrapping uit het BIG-register niet aan de orde.

Lees ook:

Drie cardiologen Ruwaard berispt, inclusief reacties van nabestaanden en belangenorganisaties.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.