Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ perkt verscherpt toezicht Meppel in

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beperkt het verscherpt toezicht op het Diaconessenhuis te Meppel tot de maatschap anesthesiologie. Voor de rest van de instelling heft de inspectie de maatregel op.

Volgens de IGZ zijn de raad van bestuur en het Medisch Stafbestuur ‘voortvarend te werk gegaan’ en hebben ze acties ondernomen om de kwaliteit te verbeteren. Alleen bij de maatschap anesthesiologie heeft de inspectie geen blijvende verbetering van de ernstige communicatie- en samenwerkingsproblemen van de maatschap anesthesiologie geconstateerd. Daarom blijft de IGZ op dit onderdeel verscherpt toezicht houden.

Verscherpt toezicht

Het Meppelse ziekenhuis kwam in de zomer van 2006 onder verscherpt toezicht te staan. Dit nadat de IGZ het ziekenhuis drie weken de tijd had gegeven om interne twisten tussen specialisten van de afdelingen chirurgie en anesthesiologie op te lossen. Volgens de inspectie leverde de problemen in de samenwerking en communicatie gevaar op voor de patiënten. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Verscherpt toezicht op Diaconessenhuis in Meppel

‘Meppel moet specialisten aanpakken’

IGZ handhaaft verscherpt toezicht Diaconessenhuis

Ziekenhuis Meppel krijgt gedragscodes

– IGZ houdt Diaconessenhuis in vizier

Links:

– IGZ

– Diaconessehuis Meppel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.