Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselheem krijgt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Woonzorgconcern IJsselheem in Zwolle heeft een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht.
Marja van Strien.jpg

De nieuwe voorzitter is Marja van Strien.

Op 1 december begint Van Strien in haar functie bij IJsselheem. Zij volgt Elly van de Bijl op die onlangs na de officiële zittingsperiode van acht jaar afscheid heeft genomen. 

Ministerie
Van Strien is momenteel programmadirecteur Connecting Mobility bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en heeft veel ervaring als directeur in de publieke sector. In deze functies was zij verantwoordelijk voor complexe veranderprocessen. Daarnaast heeft zij ervaring als toezichthouder, waaronder op dit moment bij een jeugdzorginstelling in de regio Arnhem.

Ouderenzorg
Van Strien is niet afkomstig uit of bekend met de ouderenzorg. Als motivatie voor haar keuze geeft zij aan dat ze wil bijdragen ‘aan de invulling van de cliëntgerichte ouderenzorg waar de mens en niet het systeem leidend is’. Dat komt goed uit: de organisatie is druk bezig met veranderingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. IJsselheem stond op de ‘zwarte lijst’ van de Inspectie maar wist zich daar binnen drie maanden weer uit te ontworstelen

Raad van toezicht
Waarnemend voorzitter van de raad van toezicht, Sylvia van der Laag, vertelt dat Marja van Strien zich tijdens de sollicitatiegesprekken heeft laten kennen als een ‘open en betrokken persoonlijkheid, met een onafhankelijke denkstijl. Ze is gericht op dialoog en vindt het belangrijk dat medewerkers meegenomen worden bij nieuwe ontwikkelingen in de organisatie en het beleid.’ 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.