Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselmeerziekenhuizen stuurt bestuurder niet weg

De raad van toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad is niet van plan interim-bestuurder Norbert Hoefsmit te vervangen. Dat meldde een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag.

Vrijdag lieten specialisten van de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen in een brief aan de raad van toezicht weten het vertrouwen in de tijdelijke raad van bestuur op te zeggen. Volgens 49 artsen toont Hoefsmit geen enkele inlevingsvermogen naar patiënten in de regio. Zij vinden dat de raad van bestuur alleen oog heeft voor de verkoop van het ziekenhuis.

Ook voorstanders

Bijna gelijktijdig ontving de raad van toezicht een brief die was ondertekend door 24 medisch specialisten die zich distantieerden van de inhoud van de brief van hun collega’s. Als reactie op de brieven liet voorzitter Arnout Wijs van de raad van toezicht in een schrijven weten geen aanleiding te zien om Hoefsmit te vervangen. “Wij ondersteunen de door hem ingezette lijn volledig die erop is gericht het ziekenhuis voor een faillissement te behoeden.”

Met één mond

Volgens de raad van toezicht vaart een groot deel van de medische staf een eigen koers, die niet in het belang is van het ziekenhuis en de patiëntenzorg. “Het is van groot belang dat de medische staf en management met één mond spreken.” (ANP)

Lees ook:

Medische staf IJsselmeer wantrouwt bestuur

Nieuwe toezichthouders IJsselmeerziekenhuizen

Arnout Wijs voorzitter raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.