Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ineke Wever nieuwe zorgbestuurder bij Opella

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Ineke Wever gaat vanaf 1 april 2018 bij Opella verder als zorgbestuurder. Samen met huidig bestuurder Kars Hazelaar gaat zij leiding geven aan de zorgorganisatie, die voortaan een tweehoofdige raad van bestuur heeft.
Raad van bestuur Opella
De zorgbestuurders van Opella. Foto: Opella


Opella wil de komende jaren kleinschalig en klantvolgend werken. Daarom heeft de zorgaanbieder zijn organisatiestructuur gewijzigd.

Structuurverandering Opella

De raad van toezicht en bestuur hebben ervoor gekozen de functie van directeur op te heffen. Zij hebben ter vervanging een tweehoofdige raad van bestuur opgericht. ‘Het opheffen van de functie directeur maakt de lijnen korter’, aldus de zorgaanbieder. De organisatie voor thuiszorg, revalidatie- en verpleeghuiszorg wordt nu geleid door twee bestuurders, in plaats van een bestuurder en drie directeuren. Wever en Hazelaar gaan de relaties binnen en buiten de organisaties onderhouden.

Ineke Wever

Voorheen werkte Ineke Wever als manager zorg bij Zorgverzekeraars Nederland. Sinds 1 februari 2017 is zij programmaleider Domein Overstijgend Werken bij Opella. Volgens Wever is domeinoverstijgend werken een antwoord op de vergrijzing, het personeelstekort en de betaalbaarheid van de zorg. ‘Het is mijn missie om met mijn brede ervaring in de zorg dit succesvol door te voeren.’ Zij wil hierbij goed gebruikmaken van technologie. ‘Samen met Kars Hazelaar en mijn andere collega’s wil ik zo Opella tot een koploper laten zijn in de vernieuwing van zorg’, zegt Wever.  

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.