Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infographic: E-mental health door poh-ggz en huisarts

Mark van Dorresteijn
Veel huisartsen en poh’s-ggz worstelen met de inzet van e-mental health. Het Trimbos-instituut heeft de ervaren belemmeringen en oplossingsrichtingen voor de implementatie en brede opschaling van e-Mental Health in de huisartsenvoorziening op een rij gezet in een infographic.
Infographic: E-mental health door poh-ggz en huisarts

De infographic maakt deel uit van een onderzoek in opdracht van VWS. Daarin komt naar voren dat een groep van koplopers e-mental health reeds heeft geïntegreerd in de reguliere werkwijze. Zij vinden dat (begeleide of blended) e-mental health kwalitatief goede zorg is die meerwaarde biedt voor een deel van hun patiënten. Daarnaast is er een grote en diverse groep ‘volgers’ die niet weet hoe zij moeten starten.

Oplossing

Als oplossing stelt het Trimbos voor om duidelijker te maken wat het nut en de noodzaak van e-mental health is binnen huisartsvoorzieningen. Ook moet er overzichtelijke, inhoudelijke informatie over e-mental health en financieringsmogelijkheden komen. Tot slot is het belangrijk om implementatiebegeleiding en ondersteuning op maat te bieden.

 

Toolkit

Om poh’s-ggz en huisartsen te ondersteunen bij het starten met e-mental health ontwikkelt het Trimbos-instituut in 2015 een ’toolkit’ met informatie (aanbod, aanbieders, training en scholing, handleidingen, financiering enzovoorts) en keuzehulp voor huisartsvoorzieningen over e-mental health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.