Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatiepunt BSN start publiekscampagne epd

Het Informatiepunt BSN in de zorg en landelijk EPD start deze week de publiekscampagne elektronisch patiënten dossier (epd). Het informatiepunt is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid (VWS), Nictiz en CIBG om Nederlanders te informeren over de invoering van het landelijk epd.

Alle inwoners van Nederland krijgen op 1 november een envelop thuis bezorgd met daarin een folder over het epd en de vraag om toestemming te geven om de medische gegevens uit te wisselen. Het informatiepunt vraagt met advertenties en radiospotjes aandacht voor deze brief.

Informatie voor zorgaanbieders

Zorgaanbieders, ict-leveranciers en zorgverzekeraars kunnen op de website van het Informatiepunt BSN in de zorg en landelijk epd, www.infoepd.nl, per doelgroep informatie vinden.

Invoering epd moeizaam

De invoering van het epd verloopt moeizaam. Onlangs zette de Landelijke Huisartsen Vereniging, LHV , alle medewerking bij innovatieve projecten, waaronder het waarneemdossier huisartsen (whd), stop. De aanleiding voor de actie is het conflict tussen de LHV en minister Klink. Het whd vormt samen met het elektronisch medicatiedossier (emd) de basis voor het epdepd. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

LHV: ‘Epd pas in 2010 of later’

Klink: ‘Epd mag niet lijden onder conflict’

Arts moet toestemming vragen voor inkijken epd

Epd bij voorbaat achterhaald

Huisartsen leggen wdh-pilot stil

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.