Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ING waarschuwt voor leegstand in de ouderenzorg

Het ING Economisch Bureau verwacht dat de huidige omvang van 165.000 plaatsen in ouderenzorginstellingen in 2025 bijna gehalveerd zal zijn. In de AWBZ zal een kerncapaciteit aanwezig blijven van iets meer dan 100.000 plaatsen.
ING waarschuwt voor leegstand in de ouderenzorg

In de themavisie ‘Scheiden wonen en zorg in de AWBZ’ waarschuwt ING voor het effect van de maatregel op woningcorporaties. Omdat corporaties momenteel 50.000 plaatsen in ouderenzorginstellingen verhuren en straks minder zeker zijn van hun huurinkomsten. Bovendien krijgen corporaties met een toenemende vraag naar seniorenwoningen te maken doordat steeds meer ouderen langer zelfstandig blijven wonen en de vergrijzing verder toeneemt. Naar schatting moeten zij tot 2030 zeker 250.000 woningen aanpassen. ING stelt dat een krachtenbundeling van woningcorporaties en zorginstellingen noodzakelijk is voor een efficiënte herstructurering van de ouderenzorg. Dit vereist een gezamenlijk gedragen toekomstgerichte strategie.

Strategie
De keuze voor een

2
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.