Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inge Borghuis wordt bestuurslid Osira Amstelring

Mark van Dorresteijn
Inge Borghuis is per 1 februari 2012 benoemd tot tijdelijk toegevoegd lid van de raad van bestuur van Osira Amstelring. Haar aandachtsgebieden zijn extramuralisatie en innovatie in de thuiszorg.
Inge Borghuis wordt bestuurslid Osira Amstelring

Met de benoeming anticipeert de organisatie naar eigen zeggen op maatschappelijke ontwikkelingen zoals de wens van ouderen om ook bij ziekte, verminderde mobiliteit en lichte dementie thuis te blijven wonen. Daarnaast speelt het voorstel van de overheid een rol om ZZP 1, 2 en 3 vanaf volgend jaar niet meer een indicatie voor intramuraal verblijf te geven. Opmars van het principe ‘Scheiden Wonen Zorg’ leidt ook tot verschuiving van de soort dienstverlening. De verwachting is dan ook dat het aantal intramuraal wonende cliënten bij Osira Amstelring zal verminderen en de vraag naar passende thuiszorg toeneemt. Om deze vraag van cliënten te kunnen realiseren is ruimte nodig voor zorgprofessionals om in overleg met cliënten invulling te geven aan goede zorg.

Borghuis

De raad van toezicht van Osira Amstelring heeft daarom besloten om voorlopig Borghuis als derde bestuurder toe te voegen aan de huidige tweekoppige raad van bestuur. Borghuis heeft de laatste anderhalf jaar de transitie begeleidt bij ZorgAccent in Twente waarbij een traditionele thuiszorgorganisatie is getransformeerd naar het concept van Buurtzorg. Daarvoor was zij bij Actiz de drijvende kracht bij het invoeren van innovaties. Nieuwe concepten als ‘zorg op afstand’, Buurtzorg, zelfsturende thuiszorgteams en toepassing van technologieën in de thuiszorg werden mede door haar ontwikkeld en begeleid. Eerder was zij adviseur bij CC Zorgadviseurs op het gebied van procesverbetering en vernieuwing.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Osira Amstelring )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.