Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ingrepen in thuiszorg komen wellicht te laat’

De ingrepen in de thuiszorg komen voor veel thuiszorginstellingen te laat. Dit zegt Han Noten (50), voorzitter van Actiz in de Volkskrant. “De helft van de thuiszorgorganisaties valt nu al bijna om.”

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Welzijn wil dat klanten voortaan zelf mogen bepalen of zij genoegen nemen met een goedkope alfahulp voor huishoudelijke verzorging. Daarmee wil ze voorkomen dat meer thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en moeten terugkeren als alfahulp tegen veel slechtere arbeidsvoorwaarden. Volgens Noten komt deze maatregel te laat. “Dat komt door de doorlopende contracten. Veel thuiszorgorganisaties zitten nog tot eind 2009 vast aan de contracten die ze hebben afgesloten met gemeenten. Die overgangsperiode is desastreus voor de instellingen die nu al in de problemen zijn. Het is een heel aparte situatie dat er nu een oplossing is gevonden voor een probleem dat nog twee jaar blijft voortbestaan.” Inhoudelijk zegt Noten achter het wetsvoorstel te staan. “Maar dan moeten gemeenten wel marktconforme tarieven betalen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Lees het hele artikel in de Volkskrant

Bussemaker past Wmo aan

Leden Acti willen hardere koers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.