Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inhoud special innovatie 2009

Redactie Zorgvisie
In de special ondernemen leest u artikelen over de onderwerpen:

De toekomst de baas

De bevolking wordt steeds ouder waardoor de zorgvraag stijgt. Politiek en zorgsector moeten nú aan de slag om toekomstige problemen te ondervangen.

Korte kennismaking met het ZIP

Wie zitten er in het Zorginnovatieplatform? Zeven van de twaalf leden vertellen wat hun drijfveer en verwachtingen zijn.

Ambitieuze plannen

Ab Klink en Jet Bussemaker van het ministerie van VWS hebben innovatie als speerpunt van hun beleid gemaakt. Zij vertellen waarom dat nodig was en wat ze ervan verwachten.

Het vliegwiel van Sneller Beter

In zijn evaluatie van het programma constateert het NIVEL dat Sneller Beter veel van de doelen niet heeft bereikt. Als aanjager heeft het wel gewerkt: ziekenhuizen zijn in beweging gekomen.

Prikkels voor innovatie

In samenwerking met SenterNovem heeft het ministerie van VWS vier financiële instrumenten in het leven geroepen. Zorgaanbieders kunnen nu bijvoorbeeld vouchers aanvragen waarmee ze kennis kunnen inkopen.

Ideeën liggen voor het oprapen

Hoe zorg je ervoor dat vernieuwing tot bloei komt? Tien tips van deskundigen om de organisatie innovatieproof te krijgen.

Het succes van CuraRata

Als een patiënt het ziekenhuis binnenkomt, komen daar allerlei mensen op af. Inefficiënt, oordeelt Randstad-bestuursvoorzitter en lid van het ZIP Ben Noteboom. Met de methode CuraRata pakt het Leids Universitair Medisch Centrum het anders aan.

Innoveren om te overleven

Textielbedrijf Ten Cate heeft innovatie als een van zijn kernwaarden. Door steeds met iets nieuws te komen, kan de multinational al meer dan 300 jaar de concurrentie aan.

Hulp bij vernieuwing

Nu de Zorginnovatiewijzer officieel van start is, vinden vernieuwende organisaties sneller de weg naar beschikbare kennis en subsidies.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.