Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucien Engelen gaat samenwerken met Deloitte

Bert Bukman
Lucien Engelen, oprichter van het REshape Center voor Healthcare Innovation in Nijmegen, wordt 'Edge Fellow' bij Deloitte. Het consultancybureau verwacht op die manier zijn positie in de lucratieve e-healthmarkt te verstevigen.
Lucien Engelen
Lucien Engelen. Foto: Allard de Witte

Lucien Engelen gaat parttime aan de slag bij Deloitte en blijft daarnaast actief voor REshape. Hij beschouwt zijn werk voor Deloitte als ‘een goede manier om samen de uitdagingen in de gezondheidszorg op te pakken’.

Deloitte voegt hieraan toe dat Lucien Engelen een bijdrage kan leveren aan de huidige disruptie in de zorg, die het gevolg is van snel evoluerende technologieën en demografische en economische veranderingen. Problemen als de vergrijzing, het toenemende aantal chronisch zieken kunnen met behulp van e-health deels worden opgelost. Hetzelfde geldt voor het dalende aanbod van personeel.

Strategische zet

Het aantrekken van Lucien Engelen is bovendien een strategische zet in een markt waar adviesbureaus zich steeds nadrukkelijker manifesteren. De overstap komt minder dan een jaar na Engelens aankondiging dat hij een time-out zou nemen van zijn werkzaamheden voor REshape.

Naast zijn werk voor Deloitte en REshape is Engelen betrokken bij de Amerikaanse Singularity University. Hij is trekker voor het zorgsegment van deze denktank. In Nederland werkt de Singularity University onder meer samen met de Technische Universiteit Endhoven, het ministerie van Economische Zaken en het Radboudumc.

Veel enthousiasme

Engelen focust zich, zei hij eerder in Zorgvisie ict magazine, vooral op de rol die de digitale zorg kan spelen voor patiënten die het willen en kunnen. ‘Daarmee komt tijd, energie en geld vrij voor hen die er minder goed mee uit de voeten kunnen.’ Over zorgverleners zei hij: ‘Zij zijn geïnteresseerd in de hoe-vraag. Als je ze duidelijk maakt hoe je iets kunt doen, dan pakken ze het vaak met veel enthousiasme op.’

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.