Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving Zorgmanager van het Jaar open

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De inschrijving voor de Zorgmanager van het Jaar staat weer open. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een eindverantwoordelijke manager in de zorg die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De winnaar wordt bekendgemaakt in het voorjaar van 2016.
Inschrijving Zorgmanager van het Jaar open

‘De prijs heeft mij ontzettend veel momenten van reflectie gebracht. Je wordt gedwongen om meer stil te staan bij wat je doet en hoe je je werk doet. Dat helpt je om explicieter te zijn in je communicatie. Daarin zit voor mij de meerwaarde’, aldus bestuursvoorzitter Anja Schouten van Zorgbalans in Haarlem. Zij is in 2015 gekozen tot Zorgmanager van het Jaar. Na het winnen van de prijs ontving zij honderden mails, tweets en meer dan vijftig boeketten. ‘Ik ben vooral getroffen door reacties van medewerkers in de eigen organisatie. Ze zeggen ook dat ze trots zijn om bij Zorgbalans te werken.’

De Zorgmanager van het Jaar is de meest gerenommeerde prijs voor zorgmanagers. Eerdere winnaars zijn Greet Prins, bestuursvoorzitter van Philadelphia, en Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van Isala.

Zorgmanager van het Jaar 2016

Kandidaten kunnen de komende maanden worden voorgedragen door medewerkers van de zorgorganisatie of de kandidaten melden zich zelf aan. De inschrijvingsprocedure staat open tot 31 december. Uiterlijk op die datum moeten de stukken binnen zijn die bij de inschrijving horen. De selectiecommissie en de jury letten op de persoonlijke inbreng bij het bereiken van duurzame resultaten. De (eindverantwoordelijke) manager moet zich herhaaldelijk hebben bewezen. Verder is belangrijk dat de kandidaat zich opwerpt als ambassadeur van het bestuurdersvak in de zorg en dat hij of zij vernieuwende en verbindende ideeën heeft over de inrichting van de zorg.

Inschrijving

Aanmeldingsformulier Zorgmanager van het Jaar 2016

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.